Конгресменка США 
Марсі Каптур про Трампа та Україну 
(та цензура Голосу Америки ?)

By | 22.09.2019
USA-Marcy-Kaptur - USA-Marcy-Kaptur

20 вересня 2019 р.

ВАШИНГТОН –

Співголова Групи Підримки України в Конгресі, Марсі Каптур (Marcy Kaptur) (депутат Палати Представників від штату Огайо) після повідомлень про скаргу, що була подана викривачем  (*англ. – whistleblower) – представником розвідки,та передача якої затримується до надсилання до Конгресу в порушення федерального законодавства, та яка, як стверджується, стосується України, оприлюднила наступну заяву:

“Сьогодні інформація у пресі вказує, що скарга американського розвідника, щодо можливого порушення засад національної безпеки президентом Трампом може стосуватись України”, – заявила конгресменка Каптур. “Як співголова двопартійної Групи Підримки України в Конгресі (bipartisan Congressional Ukraine Caucus), я підтримую намагання Постійного Спеціального Комітету Палати представників з питань розвідки та його голови Адама Шиффа (Adam Schiff) котрі направлені на пошук детальних фактів що до скарги та стенограми інциденту, та закликаю Спікера та Лідера Меншості вжити усі заходи для того щоб нагляд Конгресу  отримав відповідні документи та необхідні свідчення для встановлення фактів та обставин”.

«Після історичних виборів в Україні та тривалої демократичної боротьби, український народ заслуговує на нашу повну підтримку. Ми повинні знати, наскільки Президент та його адвокат Руді Джуліані (Rudy Giuliani) використовують могутність зовнішньої політики США, включаючи призупинення надання критичної допомоги у галузі безпеки для просування своїх вузьких, особистих інтересів ».

«Американський народ заслуговує на уряд, вільний від небезпечного іноземного впливу. Американський народ заслуговує на те, щоб знати всю правду ».


З невстановлених причин, сайт Голосу Америки (VOA)  (Voice of America) подав заяву конгресменки Марсі Каптур у дуже скороченому варіанті, та з дуже дивним перекладом багатьох частин тексту.

Найбіль-кричущий приклад: “critical security assistance” перекладено як “важливої допомоги” (important assistant), замість “критичної допомоги у галузі безпеки”.

По гарячим слідам «Блискавка Медіа» не змогла зв’язатися з представниками Голосу Америки для прояснення ситуації через те що на українській сторінці Голосу Америки (VOA) контакти для зв’язку з громадскістю не були виявлені.

Посилання на Фейсбук веде на сторінку де українці мають тільки три опції: LIKE, FOLLOW, або SHARE.

Українці позбавлені можливості скаржитись, надавати пропозиції, висловлювати свою думку, тощо…

Пізніше, на сторінці англійською мовою, контакти були знайдені (див. нижче), але українська сторінка з контактами так і не знайшлась.

Це дискримінація, чи подвійні стандарти Голосу Америки ?

Voice of America Contacts


Посилання:

  1.  Сайт Марсі Каптур ,     та  збережена копія з сайту.
  2.  Сайт Голос Америки , та  збережена копія з сайту.                   

«Блискавка Медіа», Євген Пашковський
22.09.2019